Plátky kančí kýty potřené směsí z vejce, špeku a dalších ingrediencí, zatočené, uvařené doměkka, podávané se šípkovou omáčkou.
Ingredience:
800 g | kančí kýty |
50 g | špeku |
100 ml | sladké smetany |
1 ks | vejce |
mletý pepř | |
voda | |
sůl | |
Na omáčku: | |
600 ml | bílého vína |
50 ml | vodky |
50 ml | oleje |
50 g | cukru krupice |
100 g | šípkového džemu |
300 g | kořenové zeleniny |
směs koření na divočinu |
Postup:
1. Z očištěné kýty nakrájíme řízky, naklepeme, osolíme a opepříme
2. Odřezky dvakrát pomeleme, přidáme smetanu, špek nakrájený na kostičky, vejce, sůl, pepř a promícháme
3. Připravenou směsí potřeme řízky, stočíme do závitku, pevně zabalíme nejprve do fólie a pak do alobalu, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 50 minut doměkka
4. Mezitím na omáčku na rozehřátém oleji orestujeme očištěnou na menší kousky nakrájenou zeleninu, přidáme směs koření na divočinu, cukr, přilijeme víno a vše povaříme 30 minut, potom omáčku propasírujeme, přivedeme k varu, vmícháme šípkový džem, vaříme ještě 5 minut a nakonec zalijeme vodkou
4. Měkké závitky vyjmeme z obalů, rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem.