REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí závitek na šípcích

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky kančí kýty potřené směsí z vejce, špeku a dalších ingrediencí, zatočené, uvařené doměkka, podávané se šípkovou omáčkou.


Ingredience:
800 gkančí kýty
50 gšpeku
100 mlsladké smetany
1 ksvejce
mletý pepř
voda
sůl
Na omáčku:
600 mlbílého vína
50 mlvodky
50 mloleje
50 gcukru krupice
100 gšípkového džemu
300 gkořenové zeleniny
směs koření na divočinu

Postup:

1. Z očištěné kýty nakrájíme řízky, naklepeme, osolíme a opepříme
2. Odřezky dvakrát pomeleme, přidáme smetanu, špek nakrájený na kostičky, vejce, sůl, pepř a promícháme
3. Připravenou směsí potřeme řízky, stočíme do závitku, pevně zabalíme nejprve do fólie a pak do alobalu, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 50 minut doměkka
4. Mezitím na omáčku na rozehřátém oleji orestujeme očištěnou na menší kousky nakrájenou zeleninu, přidáme směs koření na divočinu, cukr, přilijeme víno a vše povaříme 30 minut, potom omáčku propasírujeme, přivedeme k varu, vmícháme šípkový džem, vaříme ještě 5 minut a nakonec zalijeme vodkou
4. Měkké závitky vyjmeme z obalů, rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy