REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí plecko v šípkové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V octové vodě se sušeným tymiánem povařené kančí plecko, servírované přelité šípkovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gkančí plece
500 mlzvěřinového vývaru
300 mlocta
200 mlčerveného vína
3 lžícehladké mouky
2 lžícešípkové marmelády
2 lžícesušených šípků
2 lžícecitronové šťávy
3 kshřebíčky
špetka sušeného tymiánu
snítka čersvého tymiánu
špetka mleté skořice
voda
sůl

Postup:

1. Kančí plec důkladně očistíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme
2. Maso vložíme do octové vody (maso musí být potopené) se sušeným tymiánem a vaříme asi 2 hodiny
3. Do hrnce se zvěřinovým vývarem přilijeme červené víno, přidáme sušené šípky, marmeládu, mletou skořici, hřebíček, čerstvý tymián a 2 lžíce citronové šťávy, promícháme, osolíme a vaříme tak 5 minut
4. Nakonec omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody, necháme dalším 15 minut vařit na mírném zdroji tepla, občas zamícháme
5. Měkkou kančí plec nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře
6. Šípkovou omáčku přecedíme přes sítko, podle chuti osolíme a nalijeme na nakrájené maso.

Doporučení:

Jako přílohu k vařenému kančímu masu podáváme například petrželové knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy