Kostky kančí plece zprudka orestované na sádle spolu s cibulí, pak podušené spolu s kořením a bylinkami podlité bílým vínem a vývarem, ke konci ještě s kousky kořenové zeleniny. Hotové kančí ragú servírované například s bramborovými špalíčky.
Ingredience:
750 g | kančí plece |
0,5 l | zvěřinového vývaru na podlévání |
2 dl | červeného vína |
5 ks | kuliček jalovce |
4 ks | kuličky nového koření |
2 ks | bobkové list |
2 ks | mrkve |
1/4 ks | celeru |
hladká mouka | |
snítka šalvěje | |
tymián | |
sádlo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Na sádle společně orestujeme cibuli s nakrájeným masem, necháme zezlátnout.
- Podlijeme 1 dl vína, vývarem, přidáme divoké koření, tymián, snítku šalvěje, sůl, dusíme 40 minut, maso by mělo být do ¾ ponořené.
- Přidáme nakrájenou kořenovou zeleniny, podlijeme zbytkem vína, vývarem, dusíme do měkka.
- Vyndáme divoké koření, šalvěj, zaprášíme lehce moukou, dochutíme solí, pepřem, krátce povaříme.
Kančí ragú podáváme například s bramborovými špalíčky.
Poznámka:Text i foto: D. Marounek