REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Banánky máčené v čokoládě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Strojkové vánoční cukroví. Těsto protlačené strojkem s ozdobným nástavcem do tvaru podkov, upečené v troubě, konce máčené v čokoládové polevě.


Ingredience:
Rozpis na cca 60 kousků:
750 gpolohrubé mouky
300 gmásla nebo ztuženého rostlinného tuku
250 gmoučkového cukru
1/2 balíčkumaizeny (kukuřičné moučky)
1/2 balíčkuprášku do pečiva
12 lžicmléka
2 ksvajce
Na čokoládovou polevu:
50 gčokolády na vaření
30 gztuženého tuku
1 lžícemléka

Postup:

1. Mouku smícháme s cukrem, maizenou a práškem do pečiva, prosijeme ji na vál
2. Přidáme kousky nakrájeného změklého másla, vejce a mléko, z přísad vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie, dáme na 1-2 hodiny do lednice odpočinout
3. Těsto po částech vložíme do strojku s ozdobným nástavcem a protlačujeme stejně dlouhé kousky, které stáčíme do tvaru podkovy, klademe je na vymaštěný plech
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 160-170 °C dozlatova
5. Ve vodní lázni rozehřejeme tuk spolu s mlékem, přidáme na kousky nalámanou čokoládu, vymícháme hladkou polevu
6. Upečené banánky necháme vychlednout, jejich konce máčíme v čokoládové polevě, necháme je na kovové mřížce ztuhnout.

Poznámka:

Vodní lázeň – Dva hrnce vložíme do sebe, do většího vlijeme vodu, v menším vaříme použité suroviny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Nejznámější totalitní drinky, aneb co se pilo za dob socialismu

Za dob komunistů byl hodně omezený výběr alkoholických nápojů a lidé si museli vystačit s tím, co bylo. Vzniklo několik klasických receptur na míchané nápoje, velké, na žízeň, těm se říkalo long drinky, menší, ty byly určené hlavně na rychlou opičku. Někdy to byly opravdu šílené kombinace. Co se tedy pilo na diskotékách či zábavách za totáče? Říká vám něco pojem Beton nebo Polejvák? A co Bavorák, tedy myšleno nápoj, ne Němec z Bavorska! :) Sepsali jsme seznam těch největších totalitních hitů na alkoholické míchačky. Po kliknutí na jejich název či fotografii se pak objeví podrobné recepty příslušných drinků.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy