REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Melounové osvěžení z Kauflandu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Melouny chutnají nejvíce v létě, v horkých dnech. Osvěží a výborně hydratují, některé totiž obsahují přes 90 % vody. Ať už vyberete jakoukoliv odrůdu vodního nebo cukrového melounu, nemůžete sáhnout vedle, protože všechny jsou plné vlákniny a vitamínů. Kaufland nabízí v letní sezóně až 9 druhů melounů a najdete mezi nimi i odrůdy vypěstované u nás, například vodní melouny z Polabí.


Melouny se hodí do salátů v kombinaci se zeleninou, ořechy, šunkou, drůbežím masem nebo sýry, můžete z nich připravovat lehké smoothie, dokonce je grilovat. Vyzkoušejte třeba Melounové gazpacho, Studenou melounovou polévku s grenadinou nebo Melounový salát s quinoou. Na www.kaufland.cz najdete ještě mnohem více zajímavých melounových receptů.

 

Meloun vodní – červený nebo žlutý. Obsahuje až 90 % vody a má sladkou, osvěžující chuť s lehkým aroma. Konzumuje se samotný čerstvý, ale je též výbornou složkou ovocných salátů a lze z něj i listovat šťávu. Můžete si vybrat i bezsemennou variantu.

 

 

Meloun vodní baby K-Bio – tento červený bezsemenný meloun si je v BIO kvalitě a menší velikosti.

 

 

Meloun žlutý – žlutá až světle zelená dužina má jemnou a sladkou chuť a podobně jako vodní meloun je perfektním letním osvěžením. Konzumuje se jak samotný, zbavený semínek a kůry, nakrájený na kousky, tak jej lze kombinovat s libovolným, nejlépe barevně výrazným ovocem. V nabídce Kauflandu najdete i bezsemennou variantu.

 

 

Meloun Cantaloupe – sytě oranžová a aromatická dužina má sladkou chuť a výborně se hodí k parmské nebo sušené šunce. Na tuto pochoutku nedá žádný Ital dopustit.

 

 

Meloun Galia – aromatický meloun s výrazně sladkou dužinou žluté barvy je vhodný do salátů nebo jako osvěžující čerstvá svačinka.

 

 

Meloun Piel de Sapo – chuť melounu je nasládlá a příjemně aromatická. Má všestranné použití podobně jako žlutý meloun nebo jiné cukrové melouny. Nejčastěji se konzumuje čerstvý nebo v ovocných a zeleninových salátech.

Meloun Dino – cukrový meloun se sladkou, aromatickou dužinou se šťavnatou konzistencí.

Jak poznáte, že je meloun zralý?

  • Světlá skvrna na melounu vznikla tím, jak ležel na zemi. Žlutější skvrna znamená zralejší meloun.
  • Čím sušší/hnědší je stopka, tím je meloun zralejší. Zelená stopka znamená ještě nezralý meloun.
  • Střední velikost (6-10 kg) je ideální. U menších melounů je větší pravděpodobnost, že budou málo zralé. U větších je naopak zase riziko, že budou přezrálé.
  • Na poklep dutější zvuk melounu potvrzuje zralost.
 

Poznámka redakce:

Kaufland Česká republika v.o.s. je součástí německé obchodní skupiny Schwarz. Na český trh vstoupil v roce 1998 a v současné době zde provozuje 139 prodejen, dvě logistická centra a vlastní masozávod. V České republice zaměstnává více než 23 500 lidí. Kaufland působí kromě Česka v dalších sedmi zemích světa: v Německu, na Slovensku, v Polsku, Chorvatsku, Rumunsku, Bulharsku a Moldávii. Celkem provozuje více než 1 300 prodejen, masozávody a logistická či distribuční centra. Zaměstnává více než 150 tisíc lidí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Ledové kávové drinky – TOHLE JE IN…stantní káva

Léto a prázdniny doslova vyzývají k experimentování. Třeba s kávou a ledem a… To už záleží na vás. Míchané drinky s instantní kávou jsou nový trend. Perfektně vypadají i chutnají, a hlavně jsou jednoduché na přípravu. Nabízejí osvěžení, energii a relax v jednom. Můžete zkoušet různé druhy limonád nebo ovocných šťáv, (ne)mlék a přidávat i alkohol. Inspirujte se vybranými recepty s instantními novinkami Jacobs – s jemnější Jacobs Velvet Crema, která je vyráběna ze světleji pražených zrn a nabízí velice jemnou, vyváženou chuť a bohatou pěnu, nebo Jacobs Intense, která naopak vyniká plnou a intenzivní chutí s neodolatelným aroma díky tmavšímu stupni pražení kávových zrn. Více na www.kavajacobs.cz/recepty. Je léto, míchejte a bavte se!

číst dále ...

Čas sklizně je tu, připravte si přírodní zásoby zdraví

Způsobů, jak si uchovat letní úrodu na zimní měsíce je hned několik a tou nejstarší je sušení. Dle historiků se první recepty na sušení ovoce objevují již 1 800 let před Kristem. Tehdy se sušilo na slunci či ve vzdušných tunelech, dnes již máme mnohem rychlejší a jednodušší způsoby. Metoda sušení je oblíbená především pro svou snadnost a efektivnost. Odstraníte-li z potravin vodu, zpomalíte růst mikroorganismů a můžete je uchovávat dlouhou dobu a při dodržení několika pravidel si zachovají i všechny zdraví prospěšné látky. Mezi další oblíbené způsoby zpracování ovoce a zeleniny je třeba zavařování nebo sterilace.

číst dále ...

Mezinárodní den prosecca je tady. Jak si ho vychutnat a kdy si ho lidé nejčastěji dávají?

Připijte si s námi! Oblíbené prosecco slaví, a to rovnou mezinárodním dnem, který připadá na 13. srpna. Přečtěte si o tom, proč je u nás toto šumivé víno stále populárnější a který z krajů podle dat společnosti Dáme jídlo vede v jeho popíjení. A k tomu si nezapomeňte dát skleničku lahodného prosecca. Kurýři ze společnosti Dáme market Vám ho dovezou čerstvě vychlazené až ke dveřím během chvilky.

číst dále ...

PICKWICK – letní čajové osvěžení

V horkých dnech bychom měli pravidelně doplňovat tekutiny, aby se organizmus na vysoké teploty lépe adaptoval. Pro pitný režim jsou vhodné také čaje, nejlépe osvěží studené nebo s ledem. A nejlepší je připravit si je doma. Stačí jen čaj uvařit, nechat vychladnout a pak můžete přidávat ingredience, které máte po ruce – sezónní ovoce ze zahrádky nebo mražené, okurku, bylinky, koření… a přislazovat co nejméně, nejlépe vůbec. Ideální je čaje střídat – černé, zelené, bylinné nebo u nás nejoblíbenější ovocné čaje – takže každý den můžete vychutnávat jiný. Pro inspiraci připravila značka Pickwick několik tipů na letní čajové osvěžení.

číst dále ...

Spaluje tuk a snižuje hladinu cukru v krvi. Pivo umí zázraky

Říká se, že pivo dělá hezká těla. To ovšem nemusí být nadsázka. Jeho střídmá konzumace může posloužit nejen našemu vzhledu, ale také fungování organismu. V čem nám tedy může pivo prospívat?

číst dále ...

Netradiční letní recepty s kvalitními potravinami

Léto se pomalu ale jistě přesouvá do své druhé poloviny. Nastává období, kdy dozrává nepřeberné množství ovoce a zeleniny. Pokud patříte mezi vyznavače zahrádkaření a s láskou pěstujete vlastní ovoce a zeleninu, zcela jistě nám dáte za pravdu, že v tomto období pomalu nevíte, kam s ní. Navíc i zemědělci mají hodně úrody a čerstvé, právě sklizené zeleniny z naší produkce jsou doslova plné obchody. A proto přinášíme nové recepty, které se na konec léta dokonale hodí. Společně si připravíme studenou rajčatovou polévku, zeleninový bowl s jáhlami a grilovanou zeleninou, ledový čas s borůvkami a meduňkou a jako sladkou tečku přinášíme vdolky s meruňkovým džemem. Abyste měli vždy jistotu, že kupujete kvalitní suroviny, zaměřte se při výběru potravin na přítomnost log kvality Klasa, Regionální potravina nebo BIO na obalech jednotlivých potravin.

číst dále ...

5 tipů co nezapomenout, když vyrážíte s dětmi k vodě

Horké léto se vždy lépe tráví u vody, a to platí hlavně s dětmi. V české kotlině je k dispozici mnoho míst, která se dají navštívit a kde se lze pomocí chladivé vody náležitě osvěžit. Samozřejmě ale pořád existuje možnost odcestovat k moři v rámci rodinné dovolené. Kterou variantu si vyberete, záleží jenom na vás. V každém případě se ale pořádně vybavte. Jednotlivá místa jsou totiž vždy něčím specifická a vyžadují jiné prostředky pro děti na zabavení.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy