REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařte rychle a chutně aneb Recepty v multifunkčním hrnci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Méně je někdy více. To rozhodně platí i u spotřebičů. Stačí jeden multifunkční hrnec, a rázem ho můžete použít jako tlakový nebo pomalý. Co to znamená v praxi? Že v jediném hrnci, např. Salente Cuco, si připravíte téměř vše, co vás napadne. Od guláše přes vývar až po zeleninu v páře. A pokud má navíc ještě horkovzdušnou troubu, jako např. Salente Ario, můžete si pochutnat také na dozlatova usmažených hranolkách bez jediné kapky oleje. Vaříte najednou přílohu spolu s hlavním chodem! Vyzkoušejte recepty, které si pro vás připravil známý kuchař Petr Stupka.


Podrobné recepty uvařené pomocí multifunkčního hrnce se vám objeví po kliknutí na jejich název nebo fotografii!

 
  • Francouzský QUICHE s cheddarem a slaninou – Čekáte návštěvu a nevíte, čím ji pohostit? Nebo jste jenom dostali na něco chuť a přemýšlíte, co zobnout? Právě pro tyto situace můžete připravit jednoduchý recept oblíbeného kuchaře Petra Stupky na slaný francouzský koláč neboli quiche. V náplni najdete anglickou slaninu, smetanu, vejce, cheddar a cibuli. Použijte hrnec s horkovzdušnou troubou, např. Salente Ario.

 
  • Kuřecí prsa na tymiánu s bramborami – Co uvařit o víkendu k obědu? Klasická otázka, která vás napadá nejspíše týden, co týden. Když nechcete strávit vařením celé dopoledne, ale přesto si chcete pochutnat na plnohodnotném pokrmu, můžete zkusit třeba kuřecí prsa provoněná tymiánem s bramborami od známého kuchaře Petra Stupky. Použijte hrnec s horkovzdušnou troubou, např. Salente Ario.

 
  • Hovězí guláš – Klasika všech klasik – hovězí guláš, kterému odolá snad jen zapřisáhlý vegetarián. Receptů na tuto pochoutku existuje tisíce. Spolu s kuchařem Petrem Stupkou jsme pro vás přichystali naši „vymazlenou“ verzi plnou hovězí, cibule, pepře, česneku, kmínu, majoránky… Připravte si potřebné suroviny a vašeho pomocníka, multifunkční hrnec (např. Salente Cuco).

 
  • Chilli con carne – Některé pokrmy vám svou vůní mohou připomenout dovolenou. Jedním z nich je také chilli con carne, jehož základem je mleté hovězí maso, fazole a samozřejmě nechybí pikantní chilli. Kdo bude chtít trochu experimentovat, může dát do jídla místo cukru hořkou čokoládu. A abyste se moc nenadřeli, zapojte do vaření vašeho parťáka, multifunkční hrnec (např. Salente Cuco). Autor receptu, kuchař Petr Stupka, vám přeje dobrou chuť!

 

Více na webu: https://eshop.salente.cz/

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Parádní sváteční jednohubky za pár minut!

Vánoce, Silvestr, novoroční oslavy, rodinná setkání, ale i spontánní posezení se sousedy či s přáteli – to vše jsou příležitosti pro skvělé občerstvení! Chcete mít jistotu, že vás žádná taková situace nezaskočí? Pak se spolehněte na Rio Mare Paté – fantastické rybí krémy, které jsou spolehlivým pomocníkem a všestranným parťákem na přípravu rychlé večeře, zdravé chuťovky nebo parádního pohoštění po kterém se doslova „zapráší“. Zde trocha inspirace…

číst dále ...

Sváteční tabule z kvalitních surovin

Začínáte s blížícím se koncem roku pomaličku hodnotit, jaký vůbec byl? Zkuste to z kulinárního pohledu. Kolik jste objevili nových receptů? Jaké nové potraviny nebo výrobky jste ochutnali? A zaměřili jste se spíše na kvalitu než na kvantitu? Pokud ano, opravdu máte z čeho vybírat. S orientací vám totiž už téměř 20 let pomáhají také značky kvality potravin, které označují výrobky mimořádné kvality i chuti. Nejznámější z nich je Klasa a v současnosti si její logo s hrdostí vystavuje na svém obalu téměř 1000 produktů. Další populární značku, Regionální potravinu, která podporuje lokální výrobce, obdrželo více než 500 výrobků. Je příjemné vědět, že kvalita našich výrobků rok od roku stoupá. Věřme, že tak tomu bude i v roce 2022. Dost už bylo slov, pojďme do kuchyně uspokojit naše chuťové buňky.

číst dále ...

Sýrovka je tu a spolu s ní i 10 zajímavostí o sýru a smažáku

Také jste se už nemohli dočkat? Do McDonald’s právě dorazila Sýrová sezóna, a to znamená jediné: ani letos o největší hvězdy se smažákem, ale i ementálem nebo hermelínem ochuzeni nebudete. Abychom nejoblíbenější sezónní nabídku pořádně oslavili, podívali jsme se na to, kde se sýr vůbec vzal, jak se vyrábí i který národ ho zkonzumuje úplně nejvíc. Tady je 10 zajímavostí, které jste o sýru a smažáku možná nevěděli.

číst dále ...

Bramborový salát – klenot Vánoc, který na sváteční tabuli nesmí chybět!

Ať už patříte mezi stoprocentní milovníky klasických českých Vánoc, nebo žádné osvědčené tradice nikdy a nijak neprožíváte, typickou štědrovečerní večeři si nejspíš ujít jen tak nenecháte. Vánoční bramborový salát ve svých nejrůznějších podobách totiž obvykle nechybí v žádné domácnosti. Co by to taky bylo za svátky bez tohoto oblíbeného pokrmu?

číst dále ...

Vánoční večírky ve znamení jednohubek

Vánoční čas se pomalu blíží a s ním i čas vánočních večírků. Připravte se letos na tradiční setkávání a vyzkoušejte rychlé a chutné recepty, které ze stolu okamžitě zmizí. Jsou ideální ke koktejlům, vínu i pivu a vaše hosty budou rozhodně bavit!

číst dále ...

Metropol slaví 60 let! Připijte si na svátky přípitkem, jehož chuť je prověřená generacemi

Vánoce se blíží mílovými kroky a než se nadějeme, budeme slavit příchod nového roku. Chcete si tyto každoroční oslavy užít a dopřát si něco tradičního, ale přesto výjimečného? Vyzkoušejte Metropol, který je tady s námi již 60 let! Tradiční hořkosladký aperitiv s příjemným kořenitým aroma nejen připomene „staré“ dobré časy, ale skvěle si ho vychutnáte i v horkém míchaném drinku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy