REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sidecar

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nápoj z Paříže. Skládá se z koňaku (armaňaku), Cointreau a citrónové šťávy.


Ingredience:
Rozpis na 1nápoj:
(1díl – 2 cl)
2 dílykoňaku (armaňaku)
1 dílCointreau
1 dílcitrónové šťávy
kostky ledu
drcený led
šejkr
barové sítko
sklenice old fashioned o obsahu 170-230 g
míchátko

Postup:

1. Šejkr do poloviny naplníme kostkami ledu
2. Nalijeme bryndy, Cointreau a citrónovou šťávu
3. Důkladně protřeseme a přecedíme do sklenice téměř naplněné drceným ledem
4. Podáváme s míchátkem.

Poznámka:

Cointreau – Vyrábí se podle přísně tajné receptury, v zásadě spojením neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Má příjemnou pomerančovou vůni, intenzivní kořeněnou a zároveň sladkou chuť.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy