REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zvěřinové medailónky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z dobře odblaněného hřbetu srnce, jelena nebo daňka připravené malé řízečky, pozvolna opečené na oleji, servírované s bylinkovým máslem, kolečky citrónu a petrželkou.


Ingredience:
800 gsrnčího, jeleního nebo dančího hřbetu
4 porcebylinkového másla
mletý pepř
olej
sůl
plátky citrónu na ozdobení
petrželka

Postup:

1. Z dobře odleželého, odblaněného a vykostěného hřbetu nakrájíme malé plátky
2. Lehce naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem, potřeme olejem, složíme na sebe do porcelánové misky a dáme přikryté pokličkou na 2 hodiny do chladničky
3. Připravené plátky zvolna, po obou stranách, opečeme na rozpáleném oleji
4. Jednotlivé porce servírujeme s plátky citrónu, kolečky bylinkového másla a petrželkou.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme opečené brambory, hranolky nebo klasické vařené brambory.

Poznámka:

Recept na bylinkové máslo najdete zde: bylinkové máslo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy