REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zvěřinový bylinkový hřbet s liškami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Minutkově připravený srnčí hřbet, ochucený kořením a bylinkami, zprudka opečený na pánvi, pak chvíli pečený v troubě, servírovaný nakrájený na plátky podlitý omáčkou z výpeku.


Ingredience:
cca 500 gvykostěný hřbet ze zvěřiny (já měla mladého jelena)
5 ksrozdrcených kuliček jalovce
čerstvý rozmarýn a tymián
olej
sůl
Ostatní:
cca 200 mlzvěřinového vývaru
50 gslaniny
čerstvé nebo mražené lišky
zelená petrželka
kousek másla
sůl

Postup:

1. Maso potřeme olejem a osolíme, bylinky si na jemno nasekáme a spolu s drceným jalovcem rozprostřeme na prkénku, maso po směsi poválíme a obalíme ze všech stran
2. Na pánvi si rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran zprudka dohněda opečeme, pak přendáme na pekáček
3. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C na pečeme cca 10 minut
4. Na pánvi po mase rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme lišky, mírně osolíme a chvilku opékáme, podlijeme vývarem a zredukujeme tekutinu, nakonec vmícháme plátek chladného másla a petrželku
5. Maso vyjmeme z trouby, necháme ještě cca 5 minut odpočinout, nejlépe zabalené v alobalu, abychom zachytili šťávu
6. Nakrájíme na silnější plátky a podáváme spolu s liškami a třeba šťouchanými bramborami sypanými smaženou cibulkou.

Doporučení:

Možno takto připravit i jinou zvěřinu, případně i vepřovou panenku.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy