REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zvěřina s ovocnou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené srnčí maso upečené doměkka, podávané s nevařenou omáčkou z brusinek, zavařeniny, vína a dalších ingrediencí.


Ingredience:
600 gsrnčího hřbetu
3 lžíceoleje na potření
1 lžícekoření na zvěřinu
olej
sůl
Na omáčku:
1 lžičkacukru
1 lžičkasoli
1 lžičkastrouhané citronové kůry
1 lžícecitronové šťávy
1 lžícepomerančové šťávy
1 lžícečerveného vína
50 gsterilovaných brusinek
50 gmeruňkové zavařeniny
několik kapek worcesterské omáčky
špetka mletého bílého pepře

Postup:

1. Hřbet očistíme, svážeme provázkem do válečku, potřeme směsí 3 lžic oleje a koření na zvěřinu a zakryté uložíme na 1 den do chladu
2. Odleželé maso osolíme, necháme ještě 1 hodinu odstát při pokojové teplotě a pak ho ze všech stran opečeme dozlatova na troše rozehřátého oleje
3. Hřbet přeložíme na plech, vložíme do trouby a při 100 °C dopečeme doměkka (trvá to 30 minut) a necháme do druhého dne vychladnout
4. Připravíme omáčku; brusinky se zavařeninou prolisujeme přes síto, přidáme pomerančovou i citronovou šťávu, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, červené víno, cukr, sůl, několik kapek worcesteru a mletý bílý pepř, vše dobře promícháme a necháme vychladit
5. Před podáváním studené maso nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky a podáváme ho s ovocnou omáčkou a pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy