REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelný salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Svačinový salát připravený z půl hlávky menšího zelí, červené papriky, cibule, nožky libového párku, majonézy, nastrouhaného tvrdého sýra, cukru a hořčice.


Ingredience:
1/2 hlávkymenšího bílého zelí
1 malá skleničkamajonézy
3 lžičkycukru
1 lžičkaplnotučné hořčice
50 gnastrouhaného eidamu
1 ksnožky silného libového párku
1 ksčervené pepriky
1 kscibule
pepř
ocet
olej
sůl

Postup:

1. Vykrojené zelí na jemno nakrájíme, dáme do misky, pokapeme olejem, octem, osolíme, opepříme a přidáme cukr, promícháme a necháme chvíli odležet
2. Nadrobno nakrájíme cibuli, párek, papriku a nastrouháme eidam
3. Vše přidáme do zelí a promícháme
4. Nakonec přimícháme majonézu a hořčici, ochutnáme, případně ještě dochutíme solí a pepřem
5. Salát podáváme vychlazený, s čerstvým pečivem.

Poznámka:

Autor: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy