Salát z hlávkového zelí, cibule, slaniny, cukru a citrónové šťávy.
Ingredience:
400 g | hlávkového zelí |
100 g | slaniny |
4 ks | cibule |
1 lžička | cukru |
1 lžíce | olivového oleje |
citrónová šťáva | |
mletý kmín | |
sůl |
Postup:
1. Z očištěného zelí vyřízneme košťál, zelí nakrájíme na menší kousky a dáme do mísy
2. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a opražíme na pánvičce
3. Jakmile se slanina začne rozpouštět, přidáme cukr a necháme ho za stálého míchání zkaramelizovat
4. Přidáme cibuli nakrájenou na jemno, rozškvaříme, posypeme kmínem, osolíme a přidáme k zelí do mísy
5. Zakapeme citrónovou šťávou, olejem a pořádně promícháme.