Jemný salát ze zvěřiny, který s křenem a brusinkami vytváří nevšední kombinaci vůně a chuti.
Ingredience:
Na 1 kg: | |
800 g | zvěřiny (jelení, srnčí, dančí) |
100 g | žampionů sterilovaných bez nálevu |
100 g | majonézy základní |
100 g | brusinek |
100 g | smetany ke šlehání |
50 g | anglické slaniny |
50 g | čerstvého křenu |
50 g | cibule |
30 g | oleje |
20 g | červeného vína |
11 g | soli |
voda na podlití |
Postup:
1. Očištěné maso ze zvěřiny osolíme, okořeníme mletým pepřem a opečeme na oleji
2. Podlijeme vodou, vínem a zvolna dusíme doměkka
3. Po vychladnutí maso nakrájíme na drobné kostičky
4. Cibuli nakrájenou na kolečka dáme krátce podusit na rozškvařenou slaninu a po zchladnutí ji přidáme k masu
5. Majonézu promícháme se strouhaným křenem, brusinkami a plátky žampionů
6. Nakonec vše promícháme s ušlehanou smetanou.
Příprava základní majonézy viz. recepty Majonéza základní, Majonéza základní II..