REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ZELNÉ SALÁTY (více variant)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základ na dietní zelný salát a tip na několik možností, jak ho obohatit a doplnit. Recept z dílny NATURHOUSE.


Ingredience:
Suroviny na 4 porce:
400 gzelí
1 lžíceoleje
citronová šťáva
mletý zázvor
další suroviny viz níže!

Postup:
  1. Zelí operte, nakrájejte na nudličky a spařte vroucí vodou.
  2. Sceďte je, ihned zakapejte citronovou šťávou, zjemněte lžící oleje a okořeňte mletým zázvorem.
  3. Další suroviny přidejte podle níže uvedeného a vaší chutě a stavu ledničky.
Doporučení:

Podle chuti pak můžete přidat:

  • Brokolici (120 g) rozebranou na růžičky a spařenou.
  • Květák (120 g) rozebraný na růžičky a 7 minut tepelně upravený. Salát okořeňte muškátovým květem.
  • Červenou nebo žlutou papriku nakrájenou na nudličky.
  • Salátovou okurku (120 g) nakrájenou na jemné nudličky a nasekaný kopr.
  • Nakrájenou bílou cibuli (50 g) a 2–3 stroužky utřeného česneku.
  • Strouhaný křen (30 g).
  • Nasekanou bílou a červenou cibuli (po 40 g).
  • Strouhanou mrkev (100 g) a nastrouhaná jablka (50 g).
  • Sterilovanou červenou řepu (120 g). Okořeníme mletým fenyklem.
  • Kedluben či ředkvičky (120 g), nastrouhané nebo nakrájené.
  • Nakrájenou pomerančovou dužninu (120 g) a spařené, oloupané a na nudličky nakrájené mandle (30 g).
  • Uvařenou čočku (160 g).
Poznámka:

Recept k článku: Zelí jako vitaminová bomba. Proč ho zařadit do jídelníčku?

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy