REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelenina ve slaném nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kořenová zelenina naložená v nálevu z vody a soli, sterilovaná, vhodná jako polotovar například na přípravu omáček, polévek, skvělá je i pod maso apod.


Ingredience:
500 g a vícekořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
Na nálev:
1 lvody
180-200 gsoli
zavařovací sklenice s víčkem

Postup:

1. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, promícháme a dáme do skleniček
2. Zalijeme vychladlým slaným nálevem, který připravíme svařením vody a soli
3. Sterilujeme 30 minut při 90 °C
4. Takto sterilovanou zeleninu využijeme jako polotovar na přípravu různých omáček, polévek, vhodná je i pod maso určené na pečení nebo dušení.

Doporučení:

Celeru dáváme vždy o něco méně, než mrkve a petržele.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy