REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelenina ve sladkokyselém nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V sladkokyselém nálevu sterilované cherry rajčátka, okurky, cibulky, česnek, bylinky a koření.


Ingredience:
Na 4 sklenice o objemu 0,5 l:
1 kgcherry rajčátek
600 gsalátových okurek
400 gmalých cibulek
8 ksmenších bobkových listů
4 kskuliček nového koření
1 kspaličky česneku
1 kssvazku bylinek
1 lžícehořčičného semínka
1 lžícecelého pepře
Na nálev:
700 mlvody
300 mlvinného bílého octa
50 gcukru krupice
30 gsoli

Postup:

1. Rajčata i bylinky opláchneme a osušíme, omyté okurky nakrájíme na příčné plátky vroubkovým nožem, cibulky a stroužky česneku oloupeme
2. Na nálev v hrnci svaříme vodu, cukr, vinný ocet a sůl 3. Do vymytých a suchých sklenic naskládáme v jedné vrstvě cherry rajčátka, pokračujeme vrstvou okurek, potom cibulek, přidáme několik stroužků česneku, opět naskládáme vrstvu okurek a sklenice doplníme rajčátky
4. Zeleninu při plnění do sklenic lehce pěchujeme a prokládáme bylinkami, kořením a hořčičným semínkem
5. Naplněné sklenice zalijeme horkým nálevem asi 1 cm pod okraj, ale tak, aby byla zelenina potopená, uzavřeme víčky a sterilujeme ve vodní lázni 15 minut při 85-95 °C, necháme několik dní uležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy