REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelenina pro přípravu svíčkové

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninový polotovar vhodný jako základ do svíčkové.


Ingredience:
1 kgmrkve
700 gceleru
500 gpetržele
500 gcibule
7 lžiccukru
7 lžicocta
5 lžicsoli
1,5 lžičkypepře
1 lžičkanového koření
bobkový list
voda

Postup:

1. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky o hraně asi 0,5-1 cm
2. K zelenině přidáme sůl, octe, cukr a koření, vše podlijeme menším množstvím vody a dusíme pod pokličkou, až zelenina změkne
3. Mírně vychladlou směs rozmixujeme nejlépe ručním tyčovým mixérem na kaši
4. Hmotu ještě chvíli povaříme, zahuštěnou pastu plníme do zavařovacích sklenic
5. Důkladně uzavřené sterilujeme 20 minut při teplotě 90 °C.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy