REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelenina pro přípravu bramborového salátu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polotovar vhodný jako zeleninový základ pro přípravu bramborového salátu.


Ingredience:
2 dílyzeleného hrášku
2 dílyokurek
2 dílymrkve
1 dílčervené kapie
1 dílpetržele
1 dílceleru
1 dílcibule
Na nálev:
1 lvody
1/4 locta
30 gsoli

Postup:

1. Očištěnou zeleninu pokrájíme na kousky, promícháme a napěchujeme do zavařovacích sklenic
2. Zalijeme teplým nálevem připraveným svařením vody, octa a soli (vodu s octem a solí přivedeme k varu, ale dále nevaříme!)
3. Důkladně uzavřené zavařovací sklenice sterilujeme 30 minut při teplotě 85 °C.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy