Povařená omáčka z rajčat, cuket, jablek, cibule a dalších ingrediencí, sterilovaná.
Ingredience:
1 kg | rajčat |
200 g | cukru |
100 ml | octa |
5 ks | červených paprik |
5 ks | menších cuket |
5 ks | jablek |
5 ks | cibulí |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky a oloupané cibule nakrájíme na hrubo
2. Omytá jablka rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a ještě překrojíme
3. Omyté papriky rozpůlíme, odstraníme semeník, nakrájíme na kousky a omyté cukety nakrájíme na kousky
4. Vše dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 20 minut, pak přidáme cukr, ocet, mletý pepř, sůl a ještě 10 minut povaříme
5. Nalijeme do nahřátých sklenic, uzavřeme je a sterilujeme 25 minut při 85 °C.