REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninová omáčka k masu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařená omáčka z rajčat, cuket, jablek, cibule a dalších ingrediencí, sterilovaná.


Ingredience:
1 kgrajčat
200 gcukru
100 mlocta
5 ksčervených paprik
5 ksmenších cuket
5 ksjablek
5 kscibulí
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky a oloupané cibule nakrájíme na hrubo
2. Omytá jablka rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a ještě překrojíme
3. Omyté papriky rozpůlíme, odstraníme semeník, nakrájíme na kousky a omyté cukety nakrájíme na kousky
4. Vše dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 20 minut, pak přidáme cukr, ocet, mletý pepř, sůl a ještě 10 minut povaříme
5. Nalijeme do nahřátých sklenic, uzavřeme je a sterilujeme 25 minut při 85 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy