REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závin z listového těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasika českých kuchyní, jablečný závin z listového těsta a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 balenílistového těsta
3/4 kgjablek
200 gmoučkového cukru
1 sáčekrozinek
0,8 dlrumu
citrónová kůra z 1/2 ks citrónu
trochu osmažené strouhanky
vejce na potření
vanilkový cukr na posypání
trochu mleté skořice

Postup:

1. Koupené listové těsto rozválíme na obdélník silný asi 5 mm
2. Do prostřední třetiny nasypeme osmaženou strouhanku, na ni dáme oloupaná jablka, která posypeme rozinkami, skořicovým cukrem, ostrouhanou citrónovou kůrou a pokapeme rumem
3. Krajní třetiny plátu, které zůstaly volné, potřeme máslem, přehneme do středu a závin tak zakryjeme, konce závinu přitiskneme, aby šťáva z jablek při pečení nevytékala
4. Nohavicu potřeme ušlehaným vejcem a závin ozdobíme 5 pásky z listového těsta, které ho zároveň přidrží, aby se nám nerozevíral
5. Znovu potřeme vejcem a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 30 minut
6. Upečený závin pocukrujeme a teprve vychladlý krájíme na plátky.

Poznámka:

Recept na doma připravené listové těsto najdete zde: Listové těsto.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy