Jedna z možností, jak uchovat dlouhodobě jádra vlašských ořechů. Pokud dodržíte postup, vydrží ve sklenicích i několik let bez ztráty chutě i vůně!
Ingredience:
jádra vlašských ořechů | |
vhodné sklenice na zavaření | |
víčka | |
zavařovací hrnec |
Postup:
- Oloupané, důkladně proschlé ořechy vyskládáme do sterilovaných, nebo alespoň horkou vodou omytých suchých sklenic, sklenice důkladně zavíčkujeme
- Klasicky v zavařovacím hrncem částečně zaplněným vodou zavařujeme při 80 °C tak 20 minut
- Sklenice vytáhneme, otřeme, necháme dnem vzhůru vychladnout
- Skledujeme v temnu a chladnu, po otevření pak v lednici.
Podobně lze zavařit i jiná ořechová jádra!
Uchování vyloupaných jader vlašských ořechů sterilizací na sucho
Zavařování vlašských ořechů v mikrovlnné troubě