REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zavařování vlašských ořechů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z možností, jak uchovat dlouhodobě jádra vlašských ořechů. Pokud dodržíte postup, vydrží ve sklenicích i několik let bez ztráty chutě i vůně!


Ingredience:
jádra vlašských ořechů
vhodné sklenice na zavaření
víčka
zavařovací hrnec

Postup:
  1. Oloupané, důkladně proschlé ořechy vyskládáme do sterilovaných, nebo alespoň horkou vodou omytých suchých sklenic, sklenice důkladně zavíčkujeme
  2. Klasicky v zavařovacím hrncem částečně zaplněným vodou zavařujeme při 80 °C tak 20 minut
  3. Sklenice vytáhneme, otřeme, necháme dnem vzhůru vychladnout
  4. Skledujeme v temnu a chladnu, po otevření pak v lednici.
Doporučení:

Podobně lze zavařit i jiná ořechová jádra!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy