Ořechy takto zavařené chutnají po otevření stejně, jako čerstvé. Vydrží zavařené i několik let. Je to skvělá alternativa k zamrazení ořechů, například, když už nemáte v mrazáku místo.
Ingredience:
uzrálá vyloupaná jádra vlašských ořechů | |
vhodné sklenice s uzávěrem |
Postup:
- Sklenice (0,5 nebo 0,7 l) sterilujeme nebo alespoň opláchneme horkou vodou, důkladně vysušíme
- Připravené sklenice naplníme jádry ořechů, klidně až po okraj, dáme do mikrovlnné trouby, dost atipicky bez víček!
- Na mikrovlnce nastavíme plný výkon, čas 1,5 minuty
- Po vyndání z mikrovlnky ihned důkladně zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme 10 minut v klidu (sklenice se orosí, ale to je v pořádku, vlhkost se po chvíli vsákne do ořechů).