REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zavařování vlašských ořechů v mikrovlnné troubě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ořechy takto zavařené chutnají po otevření stejně, jako čerstvé. Vydrží zavařené i několik let. Je to skvělá alternativa k zamrazení ořechů, například, když už nemáte v mrazáku místo.


Ingredience:
uzrálá vyloupaná jádra vlašských ořechů
vhodné sklenice s uzávěrem

Postup:
  1. Sklenice (0,5 nebo 0,7 l) sterilujeme nebo alespoň opláchneme horkou vodou, důkladně vysušíme
  2. Připravené sklenice naplníme jádry ořechů, klidně až po okraj, dáme do mikrovlnné trouby, dost atipicky bez víček!
  3. Na mikrovlnce nastavíme plný výkon, čas 1,5 minuty
  4. Po vyndání z mikrovlnky ihned důkladně zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme 10 minut v klidu (sklenice se orosí, ale to je v pořádku, vlhkost se po chvíli vsákne do ořechů).
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy