REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zavařené feferonky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vypěstované nebo koupené feferonky buď sušíme, nebo zavaříme do láku. Jako chuťovka k masitým pokrmům jsou vynikající.


Ingredience:
1 kgfeferonek
sklenice s uzávěrem vhodné na zavařování
Na nálev:
1,5 lvody
3 dlocta
25 gcukru
10 gsoli

Postup:

1. Feferonky omyjeme a odstřihneme u každé stopku
2. Narovnáme je do skleniček, máme-li více druhů, promícháme je, ve skleničce pak budou hezky ladit oku
3. Z výše uvedených surovin uvaříme nálev, vaříme asi 5 minut
4. Naplněné sklenice feferonkami zalijeme horkým nálevem, zavíčkujeme, sklenice otočíme a necháme vychladnout dnem vzhůru, dále je nezavařujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy