REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zavařené fazolky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařené mladé zelené fazolky.


Ingredience:
2 kgmladých zelených
fazolek
Nálev:
2 lvody
500 mlocta
500 gcukru krystal
1 ks balení Deko

Postup:

1. Omyjeme fazolky, odkrojíme konce a nakrájíme je na délku 3-4 cm
2. Provaříme nálev z vody, octa, cukru a jednoho balení Deka 3. Za stálého varu přisypeme opracované fazolky a krátce je povaříme
4. Fazolky i s nálevem naplníme do sklenic a dobře uzavřeme
5. Sterilujeme 20 minut od bodu varu!

Doporučení:

Fazolky můžeme použít do salátů nebo do polévek. Polévku připravíme tak, že uvaříme brambory, přidáme fazolky, zakysanou smetanu a zahustíme jíškou, dochutíme vegetou a kmínem.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy