REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zavařený česnek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V zavařovacích sklenicích naložené stroužky česneku, sterilované spolu s kořením a chilli papričkami.


Ingredience:
Na nálev:
2 dclbílého vína
1 dclvody
1 dclocta
50 gcukru
1 lžičkasoli
Koření a další ingredience na jednu skleničku:
3 kskuličky černého pepře
1 ksbobkového listu
1 kshřebíčku
1 kschilli papričky
kapka oleje

Postup:

1. Do skleničky vyskládáme oloupané stroužky česneku spolu s kořením a chilli papričkou
2. Přikápneme trochu oleje, zalijeme teplým nálevem a důkladně uzavřeme
3. Zavařujeme při teplotě 80 °C tak 20 minut.

Příprava nálevu:
Do vody přilijeme ocet a víno, přidáme cukr a sůl a za občasného míchání přivedeme nálev k varu, ihned ho sundáme z ohně, dále nevaříme!

Poznámka:

Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy