Sterilovaný česnek v nálevu z vína, octa, cukru a soli s kořením a feferonkami.
Ingredience:
stroužky česneku | |
feferonky | |
bobkový list | |
hřebíček | |
celý pepř | |
olej | |
Nálev: | |
100 ml | octa |
100 ml | vody |
200 ml | bílého vína |
50 g | cukru |
1 lžička | soli |
Postup:
1. Na dno zavařovací skleničky dáme lžičku oleje a naklademe oloupané stroužky česneku
2. Stroužky prokládáme celým pepřem, bobkovými listy, hřebíčkem a jednou až dvěma feferonkami
3. Připravíme si nálev, tak, že do vody přilijeme ocet a víno, přidáme cukr a sůl a za občasného míchání přivedeme nálev k varu, ihned ho sundáme z ohně (nevaříme)
4. Teplým nálevem naplníme skleničky až po vrch
5. Uzavřeme je víčkem a sterilujeme 15 minut při teplotě cca 85 °C.