REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené sýrové halušky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sýrové halušky zapečené do křupava spolu s červenou cibulí, pórkem, eidamem a máslem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
750 gpórku
500 ghotových halušek
500 gčervené cibule
250 geidamu
40 gmásla
1/2 svazkumajoránky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, očištěný pórek nakrájíme na plátky
2. Halušky opečeme 2 minuty na rozehřátém másle, osolíme, dochutíme pepřem, pak je vyjmeme
3. Do vypečeného tuku vložíme plátky cibule a necháme ji zesklovatět, přidáme pórek, osolíme, okořeníme pepřem a restujeme asi 8 minut
4. Zapékací misku vymažeme tukem, halušky smícháme s 200 g nastrouhaného eidamu, pórkem a cibulí, naplníme do zapékací misky, povrch posypeme zbylým sýrem
5. Pokrm zapékáme v troubě přibližně 20 minut, hotové porce zdobíme čerstvě posekanou majoránkou.

Doporučení:

Recept na halušky najdete zde: Brynzové halušky (moučné), Slovenské halušky bramborové.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy