Sýrové halušky zapečené do křupava spolu s červenou cibulí, pórkem, eidamem a máslem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
750 g | pórku |
500 g | hotových halušek |
500 g | červené cibule |
250 g | eidamu |
40 g | másla |
1/2 svazku | majoránky |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, očištěný pórek nakrájíme na plátky
2. Halušky opečeme 2 minuty na rozehřátém másle, osolíme, dochutíme pepřem, pak je vyjmeme
3. Do vypečeného tuku vložíme plátky cibule a necháme ji zesklovatět, přidáme pórek, osolíme, okořeníme pepřem a restujeme asi 8 minut
4. Zapékací misku vymažeme tukem, halušky smícháme s 200 g nastrouhaného eidamu, pórkem a cibulí, naplníme do zapékací misky, povrch posypeme zbylým sýrem
5. Pokrm zapékáme v troubě přibližně 20 minut, hotové porce zdobíme čerstvě posekanou majoránkou.
Recept na halušky najdete zde: Brynzové halušky (moučné), Slovenské halušky bramborové.