Jemný salát z nakrájených hub, zeleniny a uzeniny je ochucen rajčatovým nálevem.
Ingredience:
Na 1 kg: | |
400 g | žampionů sterilovaných bez nálevu |
200 g | měkkého salámu |
100 g | paprik sterilovaných bez nálevu |
100 g | okurek sterilovaných bez nálevu |
100 g | cibule |
60 g | rajčatového protlaku |
30 g | bílého vína |
20 g | octa |
15 g | cukru |
10 g | soli |
2 g | mleté červené papriky |
1 g | mletého černého pepře |
Postup:
1. Plátky žampionů, nudličky papriky, kostičky okurek, kolečka cibule a na nudličky nakrájenou uzeninu promícháme s nálevem
2. Nálev si připravíme rozšleháním rajčatového protlaku, oleje, vína, octu, cukru, mleté papriky, mletého pepře a soli.