REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zajíc cibuláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikovaná kýta a hřbet z jednoho zajíce marinovaná v másle, podušená na cibulovém základě spolu s mysliveckým kořením.


Ingredience:
kýta a hřbet z jednoho zajíce
80 gslaniny
80 gmásla
3-4 kscibule
1-2 kskuličky jalovce
1 lžičkaocta
několik kuliček nového koření
kousek bobkového listu
několik kuliček pepře
špetka tymiánu
voda
sůl

Postup:

1. Odblaněný zaječí hřbet a zadek protkneme částí na nudličky nakrájené slaniny a potřeme polorozehřátým máslem, necháme do druhého dne v chladu odležet
2. Druhý den máslo z masa seškrábeme a zajíce osolíme
3. V pekáči rozehřejeme máslo a zbytek nadrobno pokrájené slaniny, vložíme zajíce spolu s cibulí nakrájenou na tlustší plátky, prudčeji vše opečeme, mírně podlijeme vodou, přidáme koření a ocet
4. Zakryté pod pokličkou dusíme v troubě vyhřáté na 180-190 °C téměř doměkka, během dušení přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou
5. Nakonec zajíce dopečeme bez pokličky, aby maso dostalo pěknou barvu
6. Upečeného zajíce rozdělíme na porce a maso servírujeme přelité procezenou šťávou z výpeku.

Doporučení:

Jako příloha jsou vhodné vařené brambory, dušený rýže, houskový knedlík a bramborové krokety. K pokrmu dále servírujeme například jeřabinový kompot nebo brusikový kompot, jablkové pyré nebo celerový salát, případně salát z červeného zelí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy