REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zajíc pečený na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajíc nebo divoký králík pečený na smetaně.


Ingredience:
1 ksnaložený zaječí zadek s veškerou naloženou zeleninou
100 gmásla
120 ghladká mouky
1/2 lsmetany
2 lžícečerveného vína
mořidla na podlévání
sůl

Postup:

1. Zaječí zadek a zeleninu vyjmeme z mořidla (viz. recept na mořidlo: Mořidlo s nálevem.)
2. Do pekáče dáme 50 g másla, přidáme zeleninu, položíme na ni zaječí zadek, poklademe ho máslem (50 g), podle potřeby ještě osolíme a dáme zakryté druhým pekáčem (pokličkou) do trouby
3. Při pečení v teplotě kolem 170 °C, podléváme podle potřeby mořidlem
4. Když je maso téměř měkké, sejmeme vrchní pekáč (pokličku) a zvěřinu pěkně do červena osmahneme
5. Potom ji vyjmeme a naporcujeme
6. Šťávu se zeleninou protřeme sítem, přilijeme červené víno, smetanu, v níž jsme rozmíchali hladkou mouku, a necháme ještě chvíli povařit
7. Maso potom vrátíme zpět do omáčky
8. Chceme-li hodně omáčky, dáme na protřenou zeleninu ještě maličký kousek másla (30 g), trošku vody (1/
4 l), dvě lžíce červeného vína, necháme ještě v troubě přejít varem a znovu procedíme do omáčky
9. Smetana rozmíchaná s moukou musí být pak dost hustá, aby omáčka nebyly řídká (když nemáme smetanu, zpracujeme mouku s kouskem másla na hrudky, kterými omáčku zahustíme).

Doporučení:

Příloha: Knedlík, kompoty.Je-li zajíc nebo králík mladý, připravujeme ho bez nakládání.

Poznámka:

Viz také článek: Způsoby zrání zvěřiny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy