REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Višňový džem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Džem z vypeckovaných a povařených višní, cukru, kyseliny citronové a pektogelu.


Ingredience:
2 kgvypeckovaných a stopek zbavených višní
1,5 kgcukru
1 lžičkakyseliny citronové
pektogel
zavařovací skenice s uzávěrem

Postup:

1. Polovinu opraných, stopek zbavených a vypeckovaných višní umeleme na masovém strojku
2. Umletou višňovou hmotu vložíme do smaltové nebo kameninové nádoby a krátce povaříme
3. Přidáme polovinu výše uvedeného množství cukru, zamícháme a povaříme dalších 5 minut
4. V této fázi přípravy přidáme druhou polovinu višní, těch neumletých, zbylou část cukru a dále vaříme asi 10 minut, před koncem varu přidáme pektogel (množství, dle návodu na obalu) a kyselinu citronovou
5. Hotový višňový džem naléváme do nahřátých sklenic, důkladně uzavřeme víčky a obrátíme dnem vzhůru, necháme vychladnout.

Doporučení:

Více o konzervaci ovoce najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Poznámka:

Pektogel je želírovací prostředek, dává pokrmům konzistenci a zvyšuje viskozitu řídkých potravin a potřebnou hustotu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy