REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Višňový džem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Džem z vypeckovaných višní, cukru a likéru.


Ingredience:
Na 6 sklenic po 250 ml:
1 kgvypeckovaných višní
500 gželírovacího cukru 2:1
50 mlcassis (likér z černého rybízu)

Postup:

1. Sklenice i víčka omyjeme v horké vodě a dnem vzhůru je postavíme na utěrku
2. Oprané, stopek zbavené a vypeckované višně vložíme do velkého hrnce a vidličkou trochu rozmačkáme
3. Přidáme želírovací cukr, promícháme a vše za častého míchání necháme zvolna přejít varem, potom můžeme vmíchat likér (nemusí být)
4. Provedeme želírovací zkoušku; trochu ovocné hmoty kápneme na studený a zcela suchý talíř, pokud hmota ještě želíruje, vaříme ji další 1-2 minuty
5. Horký džem naplníme do sklenic, okamžitě uzavřeme a postavíme asi na 5 minut dnem vzhůru, pak sklenice obrátíme a popíšeme.

Poznámka:

Že směs želíruje, poznáme tak, že při želírovací zkoušce ihned tuhne a dá se oddělit od talířku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy