REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vinný ocet s malinami a bylinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento ocet se používá jako základ salátové zálivky, krásně ji provoní a dodá příjemně ovocnou příchuť.


Ingredience:
10 dlvinného octa
10 ksmalin
1 ksbobkového listu
několik hřebíčků
několik kuliček nového koření
stonky čerstvých bylinek

Postup:

1. V kastrolu zahřejeme 1 dl vinného octa, přidáme několik kuliček nového koření, několik hřebíčků, bobkový list a chvíli necháme macerovat
2. Pak ocet i s kořením přelijeme do čistě vymyté láhve se širším hrdlem a dáme do ní svázané stonky čerstvých bylinek (saturejky, oregana, tymiánu, bazalky apod.)
3. Přidáme 10 čerstvých malin, vše zalijeme 9 dl vinného octa, láhev uzavřeme a necháme nejméně 10 dní louhovat při pokojové teplotě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy