Tento ocet se používá jako základ salátové zálivky, krásně ji provoní a dodá příjemně ovocnou příchuť.
Ingredience:
10 dl | vinného octa |
10 ks | malin |
1 ks | bobkového listu |
několik hřebíčků | |
několik kuliček nového koření | |
stonky čerstvých bylinek |
Postup:
1. V kastrolu zahřejeme 1 dl vinného octa, přidáme několik kuliček nového koření, několik hřebíčků, bobkový list a chvíli necháme macerovat
2. Pak ocet i s kořením přelijeme do čistě vymyté láhve se širším hrdlem a dáme do ní svázané stonky čerstvých bylinek (saturejky, oregana, tymiánu, bazalky apod.)
3. Přidáme 10 čerstvých malin, vše zalijeme 9 dl vinného octa, láhev uzavřeme a necháme nejméně 10 dní louhovat při pokojové teplotě.