REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Základní majonézová zálivka na saláty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salátová zálivka z majonézy, cukru, pepře, octa nebo citronové šťávy a soli, případně obohacená o chuť hořčice nebo sardelové pasty.


Ingredience:
100 gmajonézy
1 lžičkaocta nebo citronové šťávy
1/2 lžičkycukru
na hrot nože soli
špetka pepře
(lžička hořčice nebo trochu sardelové pasty)

Postup:

1. Majonézu osolíme, osladíme, okořeníme a nakonec okyselíme (připravujeme-li salát ostřejší chuti, jako například z rajčat nebo kyselého zelí, kyselíme jen nepatrně)
2. Kdo má rád saláty výraznější chutě, přidá ještě do zálivky lžičku hořčice nebo trochu sardelové pasty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy