REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Větrníky s lososem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Větrníky z odpalovaného těsta plněné lososovou pěnou.


Ingredience:
150 gmásla
140 ghrubé mouky
70 gtuku
3 ksčerstvá vejce
3 ksvejce uvařená natvrdo
2 kssterilované okurky
1 ksmalé cibule
1 miskauzeného lososa
3 lžíceoleje
1/4 lvody
sůl
losos a petrželka na ozdobu

Postup:

1. Svařením vody se solí a tukem připravíme základ pro odpalované těsto
2. Do vařící tekutiny vsypeme hrubou mouku a mícháme, až se hmota nechytá na stěn nádoby
3. Po jejím prochladnutím vmícháme jedno vejce po druhém
4. Naplníme od sáčků a stříkáme na tukem vymazaný plech malé věnečky
5. Zapečeme je v horké troubě (200 °C) a potom zvolna dopékáme
6. Prochladlé prořízneme a naplníme lososovou pomazánkou
7. Okraje přizdobíme kousky lososa a petrželkou, přiklopíme a podáváme.

Příprava náplně:
1. Žloutky rozstrouháme a vyšleháme je s máslem a olejem do pěny
2. Potom do nich zašleháme jemně rozstrouhané bílky, rozsekaného lososa, rozstrouhanou okurku a najemno rozsekanou cibuli
3. Vše promícháme a připravenou pomazánkou plníme větrníky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy