Větrníky z odpalovaného těsta plněné lososovou pěnou.
Ingredience:
150 g | másla |
140 g | hrubé mouky |
70 g | tuku |
3 ks | čerstvá vejce |
3 ks | vejce uvařená natvrdo |
2 ks | sterilované okurky |
1 ks | malé cibule |
1 miska | uzeného lososa |
3 lžíce | oleje |
1/4 l | vody |
sůl | |
losos a petrželka na ozdobu |
Postup:
1. Svařením vody se solí a tukem připravíme základ pro odpalované těsto
2. Do vařící tekutiny vsypeme hrubou mouku a mícháme, až se hmota nechytá na stěn nádoby
3. Po jejím prochladnutím vmícháme jedno vejce po druhém
4. Naplníme od sáčků a stříkáme na tukem vymazaný plech malé věnečky
5. Zapečeme je v horké troubě (200 °C) a potom zvolna dopékáme
6. Prochladlé prořízneme a naplníme lososovou pomazánkou
7. Okraje přizdobíme kousky lososa a petrželkou, přiklopíme a podáváme.
Příprava náplně:
1. Žloutky rozstrouháme a vyšleháme je s máslem a olejem do pěny
2. Potom do nich zašleháme jemně rozstrouhané bílky, rozsekaného lososa, rozstrouhanou okurku a najemno rozsekanou cibuli
3. Vše promícháme a připravenou pomazánkou plníme větrníky.