REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční krekry

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vláčné a křupavé velikonoční sušenky se sýrem a vůní bylinek. Budou chutnat dětem i dospělým koledníkům.


Ingredience:
Na těsto:
200 g měkkého tvarohu
170 ghladké mouky
30 gžitné mouky
200 gmásla
2 kstrojúhelníčku taveného sýra bez příchuti
1 lžičkasušeného česneku
1 lžička oregana
1 lžička soli
Na posypání
sezam
kmín
mák
sůl
A dále:1 ks vejce na potření těsta

Postup:

1. Mouku, tvaroh, sýry, sůl, máslo, česnek i oregáno rychle zpracujeme na těsto
2. Vyválíme na asi 4 mm silný plát
3. Rádýlkem nebo formičkami tvoříme různé tvary
4. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a pečeme na 160 °C, dokud krekry nezezlátnou.

Doporučení:

Skvělé jsou i druhý den.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy