REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uherské paštičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slepované slané pečivo z listového těsta plněné salámovým krémem.


Ingredience:
1 ksbalíček listového těsta
1 ksvejce
200 gsuchého salámu (šunky)
100 gjemného taveného sýra
60 gmásla (rostlinného tuku)
mléko podle potřeby
mletá sladká
špetka pálivé papriky
sůl

Postup:

1. Vychlazené listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na placku a vykrajujeme kolečka o průměru 4 cm
2. Rozšleháme vejce na potření
3. Každou paštičku složíme ze tří koleček; jednoho plného a dvou s kulatým otvorem uprostřed, spodní kolečko potřeme vejcem celé, na ně položíme vykrojené kolečko (nepotíráme na řezné ploše – těsto by nelistovalo) a navrch posadíme vykrojené kolečko také celé potřené vejcem
4. Paštičky narovnáme na plech (vypláchnutý studenou vodou), dáme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova při teplotě 200 °C asi 20 minut
5. Necháme vychladnout a pak plníme krémem (salámovým krémem naplníme cukrářský sáček s ozdobnou špičkou a vrchovatě nastříkáme do upečených paštiček).

Příprava salámového krému:
Změklé máslo utřeme se sýrem do pěny, přidáme umletý suchý salám (šunku), mléko, mletou sladkou papriku, špetku pálivé papriky, ochutíme solí a vše dobře našleháme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy