REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřenky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pepřem, červenou mletou paprikou a solí ochucené mleté vepřové, vytvarované do tvaru placek (karbanátek), smažené na sádle, podávané potřené hořčicí a ozdobené cibulí.


Ingredience:
500 gvepřového plecka
2 ksrohlíky
mletý černý pepř
červená paprika
hořčice
cibule
sádlo
voda
sůl

Postup:

1. Rohlíky nakrájíme na kolečka a zalijeme vodou, když rohlíky změknou, vodu vymačkáme a rozemele společně s pleckem
2. Maso ochutíme solí, pepřem a červenou papriku, důkladně propracujeme
3. Ze směsi tvoříme malé placičky, které smažíme dozlatova z obou stran na sádle
4. Vepřenky potřeme hořčicí, posypeme cibulí a podáváme s chlebem, nebo samostatně servírujeme na talíři a podáváme například s bramborovou kaší.

Poznámka:

Recept i s fotografiemi nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy