Rychlá minutka. Vepřové plátky obložené hermelínem, přehnuté, obalené v mouce, ve vejci rozšlehaném s pivem a nakonec ve strouhance, usmažené dozlatova.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | vepřové řízky po 150 g |
1 ks | hermelínu |
1 ks | vejce |
1 dl | piva |
hladká mouka | |
strouhanka | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Omyté řízky naklepeme, osolíme a do středu každého položíme 1/
4 kusu hermelínu
2. Řízky přehneme, aby byl sýr schován, a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s pivem a ve strouhance
3. Zvolna smažíme v rozpáleném oleji, z obou stran, dozlatova (sýr musí být uvnitř dostatečně prosmažený).
Takto připravené řízky podáváme s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.