REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové řízky po plzeňsku s hermelínem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá minutka. Vepřové plátky obložené hermelínem, přehnuté, obalené v mouce, ve vejci rozšlehaném s pivem a nakonec ve strouhance, usmažené dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřové řízky po 150 g
1 kshermelínu
1 ksvejce
1 dlpiva
hladká mouka
strouhanka
olej
sůl

Postup:

1. Omyté řízky naklepeme, osolíme a do středu každého položíme 1/
4 kusu hermelínu
2. Řízky přehneme, aby byl sýr schován, a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s pivem a ve strouhance
3. Zvolna smažíme v rozpáleném oleji, z obou stran, dozlatova (sýr musí být uvnitř dostatečně prosmažený).

Doporučení:

Takto připravené řízky podáváme s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy