REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční čtyřlístek s cukrovými vajíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus plněný krémem, horní obvod potřený polevou, boky posypané kokosem, nakonec ozdobený barevnými cukrovými vajíčky a kytičkami.


Ingredience:
Na těsto:
100 gpolohrubé mouky
100 gcukru krupice
50 gmletých vlašských ořechů
4 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru
tuk a polohrubá mouka na formu
Na náolň:
300 mlmléka
50 mlvaječného likéru
250 gmásla
60 gcukru krupice
2 ksvanilkového pudinku
Na polevu:
1 lžícecitronové šťávy
60 gmoučkového cukru
1 ksbílku
Na dohotovení:
60 gstrouhaného kokosu
zelená potravinářská barva
barevná cukrová vajíčka nebo čokoládová
cukrové kytičky

Postup:

1. Bílky ušleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh, potom do něho zašleháme žloutky, vanilkový cukr a nakonec vmícháme prosátou polohrubou mouku a na jemno mleté vlašské ořechy
2. Těsto naplníme do tukem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy na čtyřlístek, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 45 minut, po upečení necháme krátce ve formě vychladnout, poté vyklopíme na kovovou mřížku a po vychladnutí korpus prokrojíme na polovinu
3. Na náplň z mléka, krupicového cukru a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, za stálého míchání necháme vychladnout, potom do něho zašleháme změklé na kousky nakrájené máslo a ochutíme vaječným likérem
4. Spodní díl korpusu potřeme 2/
3 připraveného krému, přiklopíme horním dílem, strany potřeme zbylým krémem, pak obkreslíme horní obvod čtyřlístku hladkou polevou z utřeného bílku s moučkovým cukrem a citronovou šťávou a necháme ji zaschnout
5. Strouhaný kokos pokapeme zelenou potravinářskou barvou, promneme rukama, aby se zbarvil a hustě posypeme kokosem strany dortu a zbylou polevou ještě zvýrazníme žilkování na všech čtyřech lístcích
6. Nakonec dozdobíme malými barevnými cukrovými nebo čokoládovými vajíčky a do jeho středu přilepíme zbývající bílkovou polevou ještě cukrové kytičky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy