REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční čtyřlístek s cukrovými vajíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus plněný krémem, horní obvod potřený polevou, boky posypané kokosem, nakonec ozdobený barevnými cukrovými vajíčky a kytičkami.


Ingredience:
Na těsto:
100 gpolohrubé mouky
100 gcukru krupice
50 gmletých vlašských ořechů
4 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru
tuk a polohrubá mouka na formu
Na náolň:
300 mlmléka
50 mlvaječného likéru
250 gmásla
60 gcukru krupice
2 ksvanilkového pudinku
Na polevu:
1 lžícecitronové šťávy
60 gmoučkového cukru
1 ksbílku
Na dohotovení:
60 gstrouhaného kokosu
zelená potravinářská barva
barevná cukrová vajíčka nebo čokoládová
cukrové kytičky

Postup:

1. Bílky ušleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh, potom do něho zašleháme žloutky, vanilkový cukr a nakonec vmícháme prosátou polohrubou mouku a na jemno mleté vlašské ořechy
2. Těsto naplníme do tukem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy na čtyřlístek, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 45 minut, po upečení necháme krátce ve formě vychladnout, poté vyklopíme na kovovou mřížku a po vychladnutí korpus prokrojíme na polovinu
3. Na náplň z mléka, krupicového cukru a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, za stálého míchání necháme vychladnout, potom do něho zašleháme změklé na kousky nakrájené máslo a ochutíme vaječným likérem
4. Spodní díl korpusu potřeme 2/
3 připraveného krému, přiklopíme horním dílem, strany potřeme zbylým krémem, pak obkreslíme horní obvod čtyřlístku hladkou polevou z utřeného bílku s moučkovým cukrem a citronovou šťávou a necháme ji zaschnout
5. Strouhaný kokos pokapeme zelenou potravinářskou barvou, promneme rukama, aby se zbarvil a hustě posypeme kokosem strany dortu a zbylou polevou ještě zvýrazníme žilkování na všech čtyřech lístcích
6. Nakonec dozdobíme malými barevnými cukrovými nebo čokoládovými vajíčky a do jeho středu přilepíme zbývající bílkovou polevou ještě cukrové kytičky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Veggie revoluce je tady. Přidejte se k ní i vy!

Žijeme zdravěji, o tom, co jíme, přemýšlíme a jídlo jako takové se pro mnohé dokonce stalo koníčkem a zábavou. A poptávka po vegetariánských produktech rok od roku roste. Důvodem je především rostoucí obliba zdravého životního stylu nebo snaha navyšovat příjem rostlinných proteinů na úkor proteinů živočišných.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

FOOD STYLING – Vnímejte jídlo komplexně!

Ne nadarmo se traduje, že jíme i očima. Milujete skvělé jídlo a ten okamžik, kdy vám ho v restauraci naservírují na stůl? Ta chvíle před prvním soustem, kdy vnímáte čichem a zrakem a těšíte se, až poprvé tento mnoha smyslový zážitek ochutnáte? Tento okamžik můžete od teď zažívat i doma. Nebojte se kreativity a věnujte čas i servírování. S láskou připravené a naaranžované jídlo povznese vaše chuťové zážitky na maximum!

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy