REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Variace hummusů podle Josefa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lahodně, jednoduše a po indicku! Vyzkoušejte několik receptů na indický hummus podle Josefa Maršálka. A nezapomeňte si k němu upéci domácí bagetku a pokrm zapíjet skvělým vínem.


Ingredience:
Na cizrnový humus:
100 gpřes noc namočené a do měkka uvařené cizrny
50 golivového oleje
50 gtahini
30 gcitronové šťávy
1-2 ksstroužky česneku
1/2 lžičkyřímského kmínu
Na špenátový humus:
100 gpřes noc namočené a do měkka uvařené cizrny
50 gsmetanového jogurtu
50 gtahini
30 gcitronové šťávy
2 hrstičerstvého špenátu
1-2 ksstroužky česneku
1/2 lžičkysoli
Na čočkový humus s kari kořením:
100 gpřes noc namočené a do měkka uvařené cizrny
50 gsezamového oleje
50 gtahini
30 gcitronové šťávy
1 lžičkakari koření
1/2 lžičkykurkumy
1/2 lžičkysoli
1-2 ksstroužky česneku

Postup:
  1. Budeme potřebovat barový blender nebo silný tyčový mixér
  2. Všechny ingredience umixujeme do polotekuté hmoty. Pokud se nám zdá že je humus příliš hustý, opatrně naředíme vodou, která zbyla z vaření cizrny. V opačném případě zahustíme lžící tahini
  3. Do podávání uchováváme k chladničce.
Doporučení:

Vyzkoušejte recept na domácí tahini, recept zde: Ořechové domácí tahini (sezamová pasta) s na domácí bagetku: Domácí bagety od mistra Josefa Maršálka

Instagram Josefa Maršálka – marsalekjosef82

Poznámka:

Chcete k tomuto skvělému indickému pohoštění dokonale naladit i sklenku vína?

Zde jsou naše tipy. Indická kuchyně a víno je celkem oříšek, nicméně jsme dostali skvělé rady od Lenky Michlovské z vinařství Vinselekt Michlovský.

  • Cizrnový humus a Chardonnay pozdní sběr, barrigue
  • Špenátový humus a Ryzlink rýnský 2012 pozdní sběr, barrigue
  • Čočkový humus s kari kořením a Aurelius 2010 pozdní sběr, barrigue

Chardonnay 2015 pozdní sběr, barrigue:

Hrozny pochází z vinice s regulovanou sklizní. Jsou zpracovány technologií kontrolované fermentace s prodlouženým zráním na jemných kvasničných kalech. Víno dlouhodobě zrálo v sudech z francouzského dubu. Nazrálý buket jižních žlutomasých peckovin doprovází v chuti rozinky, zavařené meruňky s lehkým závěrem karamelovaného Crèmebrûlée. Obsah: 0,75 l, Cena: 265 Kč

Koupíte například zde: www.michlovsky.com

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Tradiční pokrmy pro další vánoční dny – na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok

I další sváteční dny o vánočních svátcích, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok se podává v českých domácnostech mnoho skvělých pokrmů. V mnoha rodinách nesmí chybět svíčková na smetaně nebo nějaká vepřová pečeně, na Svátek svatého Štěpána pak krůta plněná nádivkou či jiná drůbeží dobrota. Na silvestra pak asi všichni milujeme chlebíčky, či různé jednohubky. Opět jsme pro vás vybrali výběr těch nejzajímavějších receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na skvělá jídla, která se tradičně podávají další dny po Štědrém dnu, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok.

číst dále ...

Vánoční menu – tradiční česká štědrovečerní večeře

Tradiční vánoční pokrmy na Štědrovečerní menu. Výběr 25 nejlepších tradičních českých receptů na jídla servírovaná na Štědrý den. Vybrali jsme ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na klasické štědrovečerní předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty a moučníky.

číst dále ...

Studený podzim, teplé jídlo

V podzimní dny si naše tělo žádá více teplého jídla. Nejenom že se jím zahřejeme, ale dodá nám i potřebnou energii. V ideálním případě použijte i sezónní potraviny jako je řepa či brambory – ty mají výborný sytící index. Pomyslnou třešničkou je pak mák, kterým jídlo náležitě vyladíte.

číst dále ...

Globus: trvanlivé potraviny a drogerie pro Sbírku potravin levněji

Všech patnáct hypermarketů Globus se zapojí do letošní podzimní Sbírky potravin, která proběhne v sobotu 23. listopadu. Globus je nejdéle fungujícím partnerem sbírek a letošní akci podpoří speciální akční nabídkou, platnou jen v den sbírky a pro vybrané trvanlivé potraviny nebo drogerii. Veřejné sbírce předchází i zaměstnanecká sbírka Globusu.

číst dále ...

Podzimní menu od Hollandie

Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. Proto pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila voňavé sezónní recepty.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy