REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Variace hummusů podle Josefa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lahodně, jednoduše a po indicku! Vyzkoušejte několik receptů na indický hummus podle Josefa Maršálka. A nezapomeňte si k němu upéci domácí bagetku a pokrm zapíjet skvělým vínem.


Ingredience:
Na cizrnový humus:
100 gpřes noc namočené a do měkka uvařené cizrny
50 golivového oleje
50 gtahini
30 gcitronové šťávy
1-2 ksstroužky česneku
1/2 lžičkyřímského kmínu
Na špenátový humus:
100 gpřes noc namočené a do měkka uvařené cizrny
50 gsmetanového jogurtu
50 gtahini
30 gcitronové šťávy
2 hrstičerstvého špenátu
1-2 ksstroužky česneku
1/2 lžičkysoli
Na čočkový humus s kari kořením:
100 gpřes noc namočené a do měkka uvařené cizrny
50 gsezamového oleje
50 gtahini
30 gcitronové šťávy
1 lžičkakari koření
1/2 lžičkykurkumy
1/2 lžičkysoli
1-2 ksstroužky česneku

Postup:
  1. Budeme potřebovat barový blender nebo silný tyčový mixér
  2. Všechny ingredience umixujeme do polotekuté hmoty. Pokud se nám zdá že je humus příliš hustý, opatrně naředíme vodou, která zbyla z vaření cizrny. V opačném případě zahustíme lžící tahini
  3. Do podávání uchováváme k chladničce.
Doporučení:

Vyzkoušejte recept na domácí tahini, recept zde: Ořechové domácí tahini (sezamová pasta) s na domácí bagetku: Domácí bagety od mistra Josefa Maršálka

Instagram Josefa Maršálka – marsalekjosef82

Poznámka:

Chcete k tomuto skvělému indickému pohoštění dokonale naladit i sklenku vína?

Zde jsou naše tipy. Indická kuchyně a víno je celkem oříšek, nicméně jsme dostali skvělé rady od Lenky Michlovské z vinařství Vinselekt Michlovský.

  • Cizrnový humus a Chardonnay pozdní sběr, barrigue
  • Špenátový humus a Ryzlink rýnský 2012 pozdní sběr, barrigue
  • Čočkový humus s kari kořením a Aurelius 2010 pozdní sběr, barrigue

Chardonnay 2015 pozdní sběr, barrigue:

Hrozny pochází z vinice s regulovanou sklizní. Jsou zpracovány technologií kontrolované fermentace s prodlouženým zráním na jemných kvasničných kalech. Víno dlouhodobě zrálo v sudech z francouzského dubu. Nazrálý buket jižních žlutomasých peckovin doprovází v chuti rozinky, zavařené meruňky s lehkým závěrem karamelovaného Crèmebrûlée. Obsah: 0,75 l, Cena: 265 Kč

Koupíte například zde: www.michlovsky.com

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

Bez bílkovin do plavek nezhubnete. Kde všude je najdete?

Mysleli jste si, že příjem proteinů je klíčový pouze pro sportovce? Tak to je velký omyl. Bílkoviny neboli proteiny jsou nepostradatelnou součástí jídelníčku nás všech, a protože si je tělo neukládá do zásoby, je třeba ho pravidelně zásobit vhodnou stravou. Proteiny jsou důležité především k růstu a obnově buněk, k tvorbě svalů, k produkci hormonů a protilátek. Rovněž jsou naprosto stěžejní při redukci váhy. Jejich nedostatek se projevuje zvýšeným pocitem hladu či chutěmi na sladké. Kolik proteinu správně denně přijmout, aby se výsledek odrazil na postavě?

číst dále ...

Mexiko, Itálie, New York: Po stopách nejlepších koktejlů světa

Mezinárodní den koktejlů (13. května) se nezadržitelně blíží. Víte, že tento světově uznávaný svátek založil barman a významný český publicista Alexander Mikšovic? První oslava se uskutečnila už v roce 1999. Květen tedy patří mezi měsíce oslavující koktejly z různých koutů zeměkoule. Opravdoví fajnšmekři ale ví, že ty nejlepší drinky vám namíchají přímo v destinacích, kde se zrodily. Kupte si letenku a vydejte se s námi na cestu kolem „koktejlového světa“.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Je to BIO, nebo ne? Naučte se rozpoznávat loga a s nimi i kvalitu

Farmářské, domácí, ze statku či od babičky. Takovými přízvisky se obaly produktů na pultech obchodních řetězců jen hemží. Nenechte se lehce zmást líbivými názvy. Pokud hledáte opravdovou bio kvalitu, je nutné se řídit certifikovanými značkami, jen podle nich totiž poznáte, co opravdu kupujete. Jak se ale ve značení vyznat, co přesně symboly znamenají a na co si dát pozor?

číst dále ...

Osvěžující ledové čaje, nanuky bez konzervantů a limonády z přírody. Domácí letní nápoje si připravíte jako nic

Limonády a nanuky patří k létu stejně jako prázdniny nebo plná koupaliště. Bez nich by to prostě nebylo ono! Pro kýžené sladké osvěžení přitom ani nemusíte do obchodu, domácí ledový čaj nebo nanuk z přírodní ovocné šťávy si zvládnete připravit i sami doma – trvá to pár minut a výsledek je učiněná lahoda.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy