Uvařené, pak opečené tenké pšeničné nudle.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
250 g | rýžových nebo pšeničných vaječných nudlí (vietnamské) |
2 lžíce | sojové omáčky |
1 lžíce | grilovacího koření nebo jiného oblíbeného koření |
1 lžíce | vegety |
1 lžíce | oleje |
olej na smažení | |
voda |
Postup:
1. Nudle hodíme do vařící vody a vaříme 2 minuty
2. Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme důkladně oschnout
3. Nudle promastíme olejem a za stálého míchání a čechrání je zprudka restujeme 2–
3 minuty na malém množství horkého oleje
4. Dochutíme vegetou, grilovacím kořením a sojovou omáčkou a na horké pánvi znovu promícháme, aby se nám koření dostalo do všech vrstev nudlí
5. Podáváme samostatně nebo jako přílohu k masům.
Skvěle chutnají k masu upraveném jako Gyros, nebo je můžeme promíchat s předem orestovanou zeleninou.
Poznámka:Pokud se vám budou nudle připalovat, dopustili jste se dvou chyb. Je důležité, aby nudle byly dobře proschlé a mírně mastné od oleje a je třeba použít olej rozehřátý na maximum, nudle se musí stále míchat a čechrat!