REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vietnamské restované nudle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené, pak opečené tenké pšeničné nudle.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
250 grýžových nebo pšeničných vaječných nudlí (vietnamské)
2 lžícesojové omáčky
1 lžícegrilovacího koření nebo jiného oblíbeného koření
1 lžícevegety
1 lžíceoleje
olej na smažení
voda

Postup:

1. Nudle hodíme do vařící vody a vaříme 2 minuty
2. Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme důkladně oschnout
3. Nudle promastíme olejem a za stálého míchání a čechrání je zprudka restujeme 2–
3 minuty na malém množství horkého oleje
4. Dochutíme vegetou, grilovacím kořením a sojovou omáčkou a na horké pánvi znovu promícháme, aby se nám koření dostalo do všech vrstev nudlí
5. Podáváme samostatně nebo jako přílohu k masům.

Doporučení:

Skvěle chutnají k masu upraveném jako Gyros, nebo je můžeme promíchat s předem orestovanou zeleninou.

Poznámka:

Pokud se vám budou nudle připalovat, dopustili jste se dvou chyb. Je důležité, aby nudle byly dobře proschlé a mírně mastné od oleje a je třeba použít olej rozehřátý na maximum, nudle se musí stále míchat a čechrat!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy