Jednoduchá vaječná omelete z rozšlehaných vajíček, nasekaných listů medvědího česneku, pepře a soli. Skvělá teplá snídaně či večeře.
Ingredience:
Rozpis na 1 porci: | |
3-4 ks | vejce |
1 hrst | listů medvědího česneku |
olej nebo máslo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Vejce vyklepneme do vhodné misky nebo většího hrnku, rozšleháme je vidličkou nebo metličkou, osolíme, opepříme.
- Do vajec zamícháme nadrobno nasekané listy medvědího česneku.
- Směs nalijeme na nepřilnavou rozehřátu pánev mírně zakáplou olejem nebo kouskem másla, počkáme dokud se omeleta zespodu nezapeče, pak ji otočíme a zapečeme i z druhé strany.
- Horkou omeletu servírujeme s čerstvým pečivem.
Medvědí listy lze nahradit jinými bylinkami.
Poznámka:Foto: Dalibor Marounek