REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vaječná omeleta s hříbky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená omeleta z vajec a koření, plněná podušenými hříbky.


Ingredience:
12 ksvajec
400 gmalých hříbků
4 lžičky másla
1 lžícemásla pod houby
špetka mletého kmínu
mletý bílý pepř
hrst nasekané petrželky
sůl

Postup:

1. Houby očistíme, omyjeme, necháme oschnout a nakrájíme na silnější plátky nebo kousky, pak osmahneme v hlubší pánvi na rozehřátém másle, zmírníme plamen, ochutíme kmínem, solí a 5-10 minut dusíme pod poklicí ve vlastní šťávě
2. V misce vidličkou rozšleháme 3 vejce se solí tak, aby se spojila, vlijeme do rozehřátého másla a necháme je chvíli tuhnout, potom několikrát shrneme dřevěnou vařečkou směrem od okrajů ke středu tak, aby se rovnoměrně propékala a nakonec ji poklademe čtvrtinou podušených hříbků
3. Polotekutou omeletu lehce opepříme, posypeme na drobno nasekanou petrželkou, z části přehneme a přesuneme na talíř
4. Takto postupně upečeme všechny omelety a ihned po upečení podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy