REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vaječná omeleta s houbami a petrželkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá vaječná omeleta ochucená plátky hub a nasekanou petrželkou.


Ingredience:
6-8 ksvajíček
1 kscibule
250 gčerstvých hub nakrájených na plátky
5 lžicmléka
1 lžíceoleje
drcený kmín
mletý pepř
petrželka
sůl
olej na smažení

Postup:

1. Na dobře rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli
2. Přidáme očištěné houby nakrájené na plátky okořeníme pepřem, kmínem a osolíme, podusíme doměkka
3. Vejce rozšleháme s mlékem, mírně osolíme, promícháme s prochladlou směsí a nasekanou petrželkou
4. Usmažíme postupně 4 omelety; pomocí naběračky nalijeme na rozpálený olej na pánvi 1/
4 dílu směsi a usmažíme první omeletu, z obou stran (rychleji se omeleta zatáhne pod pokličkou), pak postup opakujeme 5. Hotové teplé omelety ozdobíme snítky petrželky a můžeme podávat například s vařenými brambory, nebo jen čerstvým pečivem.

Doporučení:

Omeletu lze usmažit na velké pánvi jako jednu velkou porci, kterou pak můžeme rozdělit na menší díly.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy