Teplá vaječná omeleta ochucená plátky hub a nasekanou petrželkou.
Ingredience:
6-8 ks | vajíček |
1 ks | cibule |
250 g | čerstvých hub nakrájených na plátky |
5 lžic | mléka |
1 lžíce | oleje |
drcený kmín | |
mletý pepř | |
petrželka | |
sůl | |
olej na smažení |
Postup:
1. Na dobře rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli
2. Přidáme očištěné houby nakrájené na plátky okořeníme pepřem, kmínem a osolíme, podusíme doměkka
3. Vejce rozšleháme s mlékem, mírně osolíme, promícháme s prochladlou směsí a nasekanou petrželkou
4. Usmažíme postupně 4 omelety; pomocí naběračky nalijeme na rozpálený olej na pánvi 1/
4 dílu směsi a usmažíme první omeletu, z obou stran (rychleji se omeleta zatáhne pod pokličkou), pak postup opakujeme 5. Hotové teplé omelety ozdobíme snítky petrželky a můžeme podávat například s vařenými brambory, nebo jen čerstvým pečivem.
Omeletu lze usmažit na velké pánvi jako jednu velkou porci, kterou pak můžeme rozdělit na menší díly.