REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Utopené brambůrky s hermelínem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené brambory zapečené s cibulkou, hermelínem a ochucenou zakysanou smetanou.


Ingredience:
700 gmalých brambor + voda
2 ksvyzrálých hermelínů
1 kssvazku naťové cibulky
3 dlzakysané smetany
hrubě mletý pepř
mletý koriandr
máslo na vymazání
sůl

Postup:

1. Malé brambory pečlivě umyjeme a uvaříme v osolené vodě, ještě horké oloupeme a narovnáme do máslem vymazané zapékací mísy
2. Pak hustě posypeme na menší kousky nakrájenou naťovou cibulkou a zalijeme zakysanou smetanou ochucenou kořením a solí
3. Celý povrch pokryjeme na plátky nakrájenými hermelíny, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a zapečeme (asi 15 minut).

Doporučení:

Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu, ale dobře chutnají i samotné, doplněné zeleninovým salátem.

Poznámka:

Opravdu čerstvé mladé brambory nemusíme loupat, jen dobře omýt.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy