REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vyslaněné brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá příloha k masitým pokrmům, nebo jen tak, samotné, jako chuťovka. Jde o rychlý, jednoduchý recept vhodný i pro začátečníky!


Ingredience:
1 kgnových brambor
200 ganglické slaniny
petrželka
kmín
sůl

Postup:
  1. Brambory oškrábeme, uvaříme do měkka v osolené vodě s kmínem a solí, pak slijeme vodu, brambory necháme vychladnout
  2. Plátky slaniny nařežeme na proužky, zabalíme brambory, aby špičky brambor koukaly ven
  3. Narovnáme na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, až se slanina začne škvařit
  4. Hotové brambory pomázneme tukem z vypečené slaniny, posypeme petrželkou a teplé podáváme.
Doporučení:

Můžeme je posypat i různým grilovacím kořením.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy