REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Utopenci se zelím II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na jednu z variant na chutné pikantní utopence nakládané se zelím a paprikami.


Ingredience:
Rozpis na láhev o objemu 5 l:
2 kgkvalitních špekáčků
250-300 gčervebné sterilované papriky
2-3 ksfeferonky
2 ksvelké cibule
chilli koření
černý pepř
Na nálev:
1 lvody
0,5 locta
20 kstabletek sacharinu
8 kskuliček nového koření
8 kskuliček nového pepře
4 ksbobkové listy
1 lžícesoli

Postup:

1. Špekáčky podélně nařízneme, opepříme, posypeme chilli, vložíme kolečka cibule
2. Do lahve střídavě klademe špekáčky, ta prokládáme cibulí, kyselým zelím a sterilovanou paprikou
3. Svaříme nálev a horkým nálevem vyskládanou láhev se špekáčky zalijeme (do sklenice dáme i koření z nálevu), po 7 dnech konzumujeme.

Doporučení:

Nálev dlouho nevaříme, pouze ho přivedeme k varu a pak ihned odstavíme.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy