REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Utopenci se zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špekáčky naložené v pikantním nálevu s cibulí a sterilovaným zelím.


Ingredience:
Recept na láhev o objemu 5 l:
2 kgšpekáčků
450 gsterilovaného zelí (v sladkokyselém nálevu)
300 gsterilované červené papriky
6 kscibule
15 kskuliček černého pepře
10 kskuliček nového koření
5 ksbobkového listu
6 ksstroužků česneku
4 ksfeferonek
0,4 locta
1 lvody
3 lžícecukru
1 lžícesoli
1 lžíceoleje

Postup:

1. Dáme vařit vodu s octem
2. Jakmile nám začne voda vařit, přidáme sůl, cukr, nové koření, pepř, olej, bobkový list, jednu feferonku a necháme 5 minut povařit, pak nálev necháme vychladnout
3. Vychladlý nálev přecedíme a koření s feferonkou použijeme při skládání uzeniny do vrstev
4. Špekáčky oloupeme a po té je nakrojíme přes příč
5. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka
6. Do vymyté pětilitrové sklenice od okurek dáme asi 1 cm vysokou vrstvu cibule
7. Na tuto cibuli poklademe vrstvu špekáčků naplněnou zelím a červenou paprikou, přidáme část koření s feferonkou
8. Vrstvy opakujeme až do naplnění sklenice, mezivrstvu vyplníme zelím a při skládání špekáčků nezapomeneme do jednotlivých pater sklenice rozmístit stroužky česneku, chilli papričky a koření 9. Vychladlý nálev nalijeme do vyskládané sklenice
10. Sklenici dobře uzavřeme a necháme 6-7 dnů uležet v chladničce.

Doporučení:

Množství feferonek i dalšího koření závisí především na Vaší chuti a dá se libovolně měnit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy