REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Utopenci v pikantní tomatové zálivce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špekáčky naložené v pikantní zálivce připravené z kečupu, francouzské hořčice, worcesterské omáčky …


Ingredience:
12 ksšpekáčků
6 ksstředně velké cibule
2 kschilli papričky
Na zálivku:
10 lžickvalitního sladkého kečupu
10 lžicocta
6 lžicslunečnicového oleje
4 lžícefrancouzské hořčice
2 lžíceworesterské omáčky
1 lžičkasoli
3-4 ksbobkové listy
4 kskuličky nového koření
4 dlvody
mletý černý pepř
chilli koření

Postup:

1. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na kolečka, nebo je jen nařízneme, cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky
2. Připravenou uzeninu skládáme do sklenice a hojně prokládáme cibulí, přidáme i dvě chilli papričky
3. Špekáčky zalijeme studeným nálevem a dobře uzavřené necháme odležet v lednici nejméně 1 týden.

Příprava nálevu:
1. Vodu smícháme s octem, zamícháme francouzskou hořčici a přidáme výše uvedené koření, nálev přivedeme k varu a necháme 3 minuty probublat, pak ho odstavíme ze zdroje tepla a necháme vychladnout
2. Do studeného nálevu zamícháme kečup a pak ho můžeme použít.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy